Catsan-kissanhiekat

Catsanin saksalaisilta tuotesivuilta löytyy tieto että tuotemerkin kissanhiekkoja on valmistettu jo vuodesta 1982. Perinteisiä CATSAN™ Hygiene ja Smart Pack -kuivikkeita tehdään Bad Salzdetfurthin kaupungissa Saksassa.

Molemmissa tuotteissa pääraaka-aineina ovat luonnollinen kvartsihiekka ja puhdas kalkki.

Valmistusprosessissa kvartsihiekkaan ja kalkkiin sekoitetaan vettä ja vaahdottamisainetta, jonka vaikutus on kutakuinkin sama kuin leivonnassa ruokasoodan, joka kohottaa taikinan ja tekee siitä kuohkean. Sekoittamisen seurauksena massaan muodostuu lukemattomia pieniä reikiä, hieman samoin kuin hiivataikinassa. Nämä pienet reiät huolehtivat siitä että neste pystyy imeytymään nopeasti ja vaikuttavat siis siihen kuinka hyvin CATSAN™ tuotteet sitovat hajuja.

Ennen massan jatkotyöstämistä sen annetaan „levätä“ jonkun aikaa. Eli juokseva massa laitetaan suuriin säiliöihin joissa sen annetaan kovettua. Säiliöt lämmitetään aina 210ºC asteeseen..Tämän kuivatusosuuden jälkeen viiden tonnin painoiset kovat palat rikotaan hydraulisella murtajalla pieniksi murusiksi.

Seuraavassa työvaiheessa muruseokseen lisätään mineraalisuola-liuos, joka sinetöi yksittäiset muruset ja viimeistelee erinomaisen hajunsitovuuden. Koska yksittäisten kissanhiekkamurusten tasainen laatu on kissoille ratkaisevan tärkeää, tarkastetaan tuotteet päivittäin käsin. Ei ainoastaan hygieniasyistä vaan myös siksi että ne sopisivat optimaalisesti herkille kissantassuille.

Catsanin tuotevalikoimaan kuuluvat myös Naturelle Plus ja Catsan Cristal Plus Silica –kuivikkeet. Naturelle Plus –kuivike valmistetaan luonnollisista puujyvistä ja Cristal Plus puolestaan erittäin imukykyisistä piidioksidirakeista.

 

CATSAN™ tuotteet ovat osa Mars-konsernia.

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of