Joululahja lemmikille?

Joulu lähestyy taas huimaa vauhtia ja monet meistä haluavat myös muistaa lemmikeitään aattoiltana. Ja miksipä ei, ovathan lemmikit useimmiten arjen ilojen ja surujen jakajia joilla on varsin suuri merkitys elämässämme. Joten ostoksille siis!

Kissalle

Kissalle mukava lahja voisi olla uusi kiipeily- tai raapimispuu. Ja koska ne myös rakastavat piiloutumisleikkejä, sopii leikkituneli niille mainiosti lahjaksi! Tunnelin piilossa on kiva vaaniskella ja hyökätä sitten pahaa aavistamattoman omistajan jalkoihin kiinni…  Myös kaikenlaiset pallot ja aktivointilelut ovat etenkin pennuille kivoja lahjoja! Niiden parissa kissa saa toteuttaa luonnollista metsästysviettiään ja harjoitella tassunäppäryyttä.

Pieneläimille

Pieneläimille ja linnuille hyvä lahjaiedea on vaikkapa uusi leikkivarustus häkkiin. Esimerkiksi undulaatit rakastavat leikkiä vedessä. Niille kiinnostava lahja voisikin olla uusi kylpyallas. Hamsterit ja hiiret puolestaan juoksevat, kiipeilevät ja piiloutuvat mielellään, joten uusi kiipeilyvarustus tunneleineen ja riippusiltoineen ilahduttaa niitä varmasti.

Koiralle

Entä sitten koiralle? Mikäli oma koirani saisi kommentoida tähän jotakin se valitsisi ehdottomasti kanan- tai ankanlihalla kuorrutetut puruluut! Myös muut purulelut ovat ehdottomia suosikkeja, etenkin sellaiset joiden sisälle on piilotettu nameja. Vinkulelut ovat myös top!  Kerran löysin sinisorsan näköisen vinkulelun jonka äänenä oli sorsan vaakunta, koira rakastui siihen niin paljon että vingutti sitä yhtä mittaa niin kauan kunnes sorsaparka hajosi! Mikäli oma koirasi on yhtään samanlainen, kannattaa vinkulelulahja antaa ehkä vasta sitten kun vieraat ovat lähteneet joulunvietosta takaisin koteihinsa…

 

Itse haluaisin ostaa koiralleni joululahjaksi uuden pedin, vanha on jo niin kulunut että vaahtomuovit alkavat tursuilla ulos. Taikka uusi talvitakki vanhan kuluneen tilalle olisi myös ihan kiva! Tiedän kyllä että karvakorva itse arvostaa noita syötäviä juttuja paljon enemmän, mutta kyllä sille mukava pehmeä petikin kelpaisi. Hienot kaulapannat ja hihnat ovat sitten kyllä enemmän lahjoja omistajalle itselleen, joten mikäli haluat todellakin ilahduttaa koiraasi aattona, pakkaat sen pakettiin jotakin muuta.

 

Meillä on aina paketoitu myös lemmikkien lahjat lahjapaperiin (ilman narua kylläkin) ja ne ovat olleet lapsiakin innokkaampia aukaisemaan itse omat pakettinsa. Mikäli teet itse samoin, muistathan valvoa lemmikkiäsi siinä touhussa ettei käy mitään onnettomuutta!

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of